Treća nagrada za projekat „Avanturistički park- Vrbanj“ na 30. Međunarodnom salonu urbanizma u Nišu


Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog je učešćem na Jubilarnom 30. Međunarodnom Salonu Urbanizma u Nišu osvojila 3. nagradu za rad „Avanturistički park- Vrbanj“, u kategoriji Urbanistički projekti i realizacije. Organizator Salona je Udruženje urbanista Srbije a događaj je realizovan zahvaljujući saradnji Udruženja urbanista Srbije, JP Zavoda za urbanizam Niš i Društva urbanista Niša. Glavni pokrovitelj Međunarodnog Salona su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i grad Niš.

Na ovogodišnjem Međunarodnom Salonu Urbanizma bilo je ukupno 142 prikazana rada, podijeljena u 12 kategorija. U kategoriji Urbanistički projekti i realizacije, izloženo je ukupno 28 radova, među kojima i „Avanturisticki park Vrbanj“.

Izgradnja Avanturističkog parka „Vrbanj“, kao sportsko-rekreativnog kompleksa sa sadržajima adrenalinskog tipa, nastala je kao realizacija jedinstvenog projekta prekogranične saradnje „Adriatic Canyoning“ (Interreg IPA Cross- border Cooperation Programme CRO- BIH- MNE), sa ciljem cjelogodišnje turističke valorizacije ambijentalnih potencijala regionalnog Parka prirode i afirmacije ruralnog zaleđa u okviru planinskog masiva Orjen, kroz promociju zdravih stilova života i održivo korišćenje prirodnog predjela jedinstvenog reljefa i izuzetne biološke raznovrsnosti.

Slični projekti